Cosul tau

Istoria Nico Lazaridi

Vinul este un indicator istoric si cultural major pentru orice civilizație. Pasiunea pentru istorie și pentru arta l-au motivat pe Nikos Lazaridis să creeze una din renumitele crame de vinuri din Grecia. 

Nikos Lazaridis, un antreprenor de succes în domeniul marmurei, nu și-a ascuns niciodată dragostea pentru vinuri. Aceasta s-a transformat în timp în business, reușind astfel sa transmită si peste granițele Greciei rezultatul creativității sale in domeniul viticulturii.

Călătoria lui în lumea magica a vinurilor a durat peste doua decenii și l-a condus în 1987 la crearea Cramei Nico Lazaridi în regiunea Macedoniei de est, mai exact, în Prefectura Drama.

În căutarea locului în care va planta noile podgorii, a ales zona Agora, pentru locația ideală, morfologia unică și remarcabila tradiție viticolă. 

În 1997, Crama Château Lazaridi a fost ridicată într-un punct strategic, cu vedere la întreaga câmpie și la impunătorul munte Pangaio.

 

Muntele Pangaio este binecunoscut în mitologia grecească deoarece aici se spune că a trăit Orfeu și își avea sanctuarul zeul Dionysos.

Revenind in prezent, Crama Nico Lazaridi ofera o altă dimensiune lumii vinului grecesc si prin amestecul soiurilor tradiționale cu cele internaționale.

 

În interiorul cramei a fost creată celebra „Galerie Magic Mountain”, care găzduiește lucrările tuturor artiștilor creatori ai etichetelor brandului iconic. 

Nikos Lazaridis a trasat calea în căutarea perfecțiunii, predând ștafeta următoarelor generații care duc mai departe moștenirea.

 

Vinurile noastre le poti lua cu tine daca ajungi de exemplu in Drama sau esti in trecere prin faimosul port Kavala din care se pleaca spre Thassos.

Vin, Thassos, vacanta. Pana la momentul in care vei ajunge din nou acolo, 14 etichete se găsesc și în România aici.

 

Lazaridi.ro foloseste cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea Dvs. Prin deschiderea link-urilor de pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.