Cosul tau

Blog RSS Feed

Ne dorim ca primele noastre gânduri împărtășite cu voi pe acest blog să vină cu informații importante despre ceea ce reprezentăm. Suntem acei pasionați de vin, credem în vinul grecesc de calitate, în acele pământuri mitice cu sol bogat, capabil să ducă la maturitate cu succes orice soi de strugure îngrijit cu știința și răsfățat de soare. Pentru că în sticlele noastre de vin Nico Lazaridi se regăsesc si soiuri de struguri grecești, vom începe călătoria cu aceștia.
07 iun. Vinurile grecești, la aperitiv, fel principal și cină
andrei 0 24
Podgoriile grecești sunt abundente, cu o mare varietate de soiuri și o gamă nelimitată de opțiuni. Vinurile grecești sunt de înaltă calitate și aromate și pot fi băute cu orice ocazie, indiferent dacă este vorba de o vacanță pretențioasă sau de o masă liniștită de familie. Datorită poziției sale geo..
01 feb. Soiul Savatiano
0 122
Savatiano este cel mai plantat soi din Grecia si este cunoscut pentru productia de vin grecesc Retsina, desi in zilele noastre este utilizat si pentru a obtine vinuri seci.Rezistenta acestui soi la seceta si boli specifice vitei de vie in zona Mediteraneana, il face o alegere simpla pentru regiune, ..
16 ian. Soiul Malagousia
0 104
Malagousia este un soi alb aromatic cultivat în principal în Grecia Centrală și Macedonia Greacă. Acesta este adesea folosit ca un agent de amestecare, mai ales cu Assyrtico, la care se adaugă greutatea corporală medie.Deși crește în principal în nordul Greciei și este acum cultivat în unele podgori..
19 dec. Soiul Mavroudi
admin 0 137
Mavroudi a fost pentru prima data menționat în scris în 1836 și este plantat cu precădere în Peloponez și în nordul Greciei. Soiul își datorează numele de la culorile întunecate ale fructelor de pădure și este utilizat în principal pentru a produce vinuri roșii. Mavroudi dezvăluie o aromă oarecum gr..
08 dec. Soiul Assyrtiko
admin 0 223
Rare și distincte, cu o istorie de peste 3500 de ani, vinurile Assyrtiko sunt născute din cel mai reprezentativ soi de struguri grecești, cultivați pe insula vulcanică Santorini. Soiul produce în principal vinuri albe seci, dintre care unele sunt îmbătrânite în butoaie de stejar si se pot învechi cu..
30 nov. Soiul Roditis
admin 0 215
Roditis este un soi de vin alb cu o foarte largă răspândire in Grecia. Fiind foarte versatil, soiul este folosit in diverse amestecuri. Este adeseori amestecat cu Savatiano pentru a obține Patras, vinul cu care se presupune ca Iulius Cezar ar fi cucerit-o pe Cleopatra. Roditis poate fi folosit pentr..
23 nov. Soiul Xinomavro
admin 0 264
Acest soi de strugure este cunoscut in Grecia continentala sub diferite denumiri, inclusiv Rapsani – la poalele Muntelui Olimp. Aici, este amestecat in mod tradițional cu Stavroto și Krassato pentru a obține un vin roșu dens, plin de corp. În alte colțuri ale lumii, pentru a i se converti asprimea n..
Afişare 1 - 7 din 7 (1 pagini)
Lazaridi.ro foloseste cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea Dvs. Prin deschiderea link-urilor de pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.