
Mavroudi a fost pentru prima data
menționat în scris în 1836 și este plantat cu precădere în Peloponez și în
nordul Greciei. Soiul își datorează numele de la culorile întunecate ale
fructelor de pădure și este utilizat în principal pentru a produce vinuri
roșii. Mavroudi dezvăluie
o aromă pregnanta, un gust dulce și bogat și taninuri puternice. O anumită
îmbătrânire pe termen mediu este adecvată înainte ca vinurile să atingă vârful
cel mai încântător al potențialului lor.
Vinurile Mavroudi au un corp intens și arome de fructe de pădure și note de plante, aciditate ridicată și taninuri robuste, cu un postgust de lungă durată. Ele necesită câțiva ani de îmbătrânire în sticlă pentru a revela aromele la maxim. Vinul se potrivește bine cu vita, șuncă afumată și brânză la grătar. Coupajul nostru de top cu Mavroudi este vinul rosu Perpetuus.
Lasa un comentariu